Even voorstellen

Even voorstellen (3)
Mijn naam is Elles Wagemaker. Ik ben in juni 2013 afgestudeerd als ergotherapeut in Amsterdam. Tijdens de opleiding werd mijn voorkeur voor kinderergotherapie al snel duidelijk. Gedurende opleiding heb ik daarom alle kansen aangegrepen om mij te verdiepen in de doelgroep kinderen. Dit resulteerde tot een stage bij ‘Ergotherapie voor kinderen’ in Heerhugowaard. Een onderzoek naar de fijne motoriek bij kleuters. Een minor gericht op ondernemen en voorlichtingsprogramma bij kinderen. En een afstudeerscriptie over kinderergotherapie en schrijfproblemen in het reguliere onderwijs in Suriname.

Voor mijn scriptie ben ik drie maanden in Suriname geweest.
Na het behalen van mijn diploma ben ik direct gestart met werken als ergotherapeut. Na een waarneming in het verpleeghuis en in de volwassenergotherapie kreeg ik de kans om in de kinderergotherapie te werken bij mijn oude stage. Deze heb ik meteen aangegrepen. Vanaf september 2013 ben ik twee dagen per week gaan werken bij ‘Ergotherapie voor kinderen’ in Heerhugowaard. Vanaf januari 2014 ben gaan combineren met drie dagen bij Kinderergotherapie Almere. Diezelfde periode ben ik gestart met de module ‘Sensorische informatieverwerking voor kinderen’. Deze heb ik juni 2014 succesvol afgerond.

Na twee jaar in dienst te zijn geweest bij eerstelijns praktijken werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Als dochter uit een ondernemingsgezin ben ik mijn droom “een eigen praktijk” gaan waarmaken. Met de ervaring uit het werkveld nam ik een sprong in het diepe en openende ik in september 2015 Vooruit – Kinderergotherapie Westfriesland.
De kinderergotherapie was een onbekend begrip in de regio. Hier wilde ik verandering in brengen, omdat ik merkte dat kinderen in Almere en Heerhugowaard goed VOORUITgingen bij de ergotherapie. Ik kon mij niet voorstellen dat de kinderen uit deze regio daar geen behoefte aan hadden. Naast mijn eigen praktijk bleef ik nog drie dagen werkzaam in Almere. Door de groei van de praktijk heb ik het werk in Almere dag voor dag afgebouwd. Vanaf januari 2018 ben ik volledig zelfstandig gaan werken in mijn praktijk. Datzelfde jaar heb ik de post-HBO opleiding Kinderergotherapie afgerond. In 2021 ben ik ook nog geschoold voor de titel Neuro motorische rijpheid specialist.

Vanaf augustus 2021 is ergotherapeute Carmen Klein de praktijk komen versterken nadat ze haar afstudeerstage bij de praktijk succesvol had afgerond. Kinderergotherapie Vooruit kon door haar komst een tweede locatie in Hoogkarspel openen. Carmen is direct gestart met de post-HBO opleiding sensorische informatieverwerking.